Week van de Limburgse Popmuziek

26 juli 2022 | 14:30 – 21:00

Stichting Visions of Moresnet uit Sittard organiseert in het kader van de week van de Limburgse Popmuziek een gratis toegankelijk open air concert. Vanaf 18.45 uur zullen Rutger Clemens, Juulke Dewaide en Elke Lamerichs optreden.

Rutger Clemens is een singer-songwriter/producer woonachtig in Sittard. Al op jonge leeftijd leerde hij drummen om op latere leeftijd, vanwege zijn liefde voor zingen, over te stappen op gitaar en piano. Een aantal grote inspiratiebronnen voor de muziek van Rutger Clemens zijn  the Beatles, Bill Withers en The Eagles.

Juulke Dewaide werd geboren in het Limburgse Beek en ontdekte al op jonge leeftijd haar liefde voor folk en Country muziek. Na een pauze van een aantal jaar is ze terug met een nieuw repertoire . Live begeleidt Juulke zich op gitaar en autoharp.

Elke Lamerichs is een Sittardse singer-songwriter die in haar muziek verteld over haar belevenissen en kwetsbaarheden in het leven. Ook is zij geïnspireerd door Norah Jones, John Mayer, BOY en Tedischi Trucks Band,

De tuin van het Agneten Klooster is bereikbaar via de ingang aan de Engelenkampstraat 25 Sittard. Naast de oude Mavo ligt een oprit waar men via een grote ijzeren hek toegang krijgt tot de prachtige historische tuinen. De tuin is open vanaf 18.30 uur. Bij slecht weer zal het optreden plaatsvinden in het theehuisje. Bij goed weer open-air op een idyllische plaats. Er is gratis koffie, thee en water beschikbaar.

Stichting Visions of Moresnet  uit Sittard geeft talentvolle muikanten en kunstenaars een podium. Het Festival of Two Trees kende de afgelopen twee jaar 3 uitverkochte edities. Ook organiseert Stichting Visions of Moresnet zondagmiddag 31 juli om 14.30 uur een gratis concert van Damien van Elburg in het podiumkerkje van Grevenbicht.

De optredens worden mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg,L1 en het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.

Meer info is te vinden op www.visionsofsongsandstories.com en https://www.deweekvandelimburgsepopmuziek.nl/edities/2022/

Locatie(s): 

Elke Lamerichs – Kloostertuin – Sittard

Rutger Clemens – Kloostertuin – Sittard

Damien van Elburg – Podiumkerkje – Grevenbicht