Piano & Fairy Tales | Beringen

Een speciale live uitzending vanuit de studio van radio Benelux in Beringen op zondag 11 september tussen 11.00 en 14.00 uur. De live uitzending is gratis bij te wonen.

De concerten van de drie neoklassieke pianisten worden afgewisseld met sprookjes voor volwassenen, verteld en gezongen door schrijvers. Gepresenteerd door de inspirerende verdiepende en verbindende Wim Wilms. Dit is de derde editie van een 6-delige reeks cultuurevenementen in Nederlands en Belgisch Limburg onder de noemer Alternative Music&  Art Performances (AMP) reeks Piano & Fairy Tales

De pianisten zijn:

Koen Snyers is schrijvers van zes  bundels, performer in muzikale vertellingen  en  combineert kunstvormen met intuïtief piano spelen.

Pian Vane is net afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht en een graag geziene artieste in de jazzscène van Maastricht. Ze speelde in Tenderetet, richtte een trio op, en treedt nu vooral op met Micro Oxygen. Vandaag speelt ze solo.

ELisabeth Wolf & Bart van Puyenbroeck

Elisabeth Wolf is een Belgische componist, pianist. Ze is vooral bekend om haar persoonlijke stijl. Haar werk bestaat voornamelijk uit pianocomposities met elegante, expressieve melodieën. Ze combineert onconventionele harmonieën en vrij vormen telkens overspoeld met een vleugje romantiek. Elisabeth Wolf werd geboren op 9 februari 1974. Ze werd geboren in het landelijke dorpje Lubeek.

Bart van Puyenbroeck

Een eigentijdse tekst wordt voorgedragen door Belgische Limburger Bart van Puyenbroeck. Elisabeth Wolf speelt piano en Bart draagt passende teksten voor. Bart bracht al meerdere kinderboeken uit. Daarnaast is hij lid van de kunstgroep B.R.O.N.

Sprookjes

Liesbeth Verboomen; Het leven smaakt goed

Liesbeth Verboomen komt vertellen over haar leven en haar eerste en nieuwe boek. Binnenkort verschijnt Het leven smaakt goed. Haar manier van leven en creativiteit kennen elementen van een sprookje. Er was eens en ze leefde nog lang en gelukkig…..

Emmy D’Arc  is de artiesten naam die verwijst naar Jeanne D-Arc de franse volksheldin. De wereld verandert een beetje als je naar muziek luistert.Wie zangeres en gitariste Emmy D ‘Arc één keer aan het werk ziet, weet perfect wat ze bedoelt. Emmy groeit op met muziek. De nummers die ze online post worden volop gedeeld. Emmy grijpt elke kans om live op te treden. Als ze maar kan spelen. Elke performance opent nieuwe deuren, haar agenda loopt aardig vol.

Anita Jans uit Beringen is één waarschijnlijk van de meest gelezen journalisten in Vlaanderen, zeker voor wie in zijn tienerjaren Joepie las. Elke lezer bladerde altijd eerst snel naar de rubriek ‘Hart tegen Hart’, waar jongeren vragen stelden over hun ontluikende seksualiteit. Honderden brieven kwamen wekelijks binnen op de redactie. Anita gaf de jongeren een passend antwoord. Maar ze dook dankzij Joepie ook onder in het nachtleven met binnen- en buitenlands sterren. En ze wordt het liefje van één van de grootste tieneridolen van vorige eeuw: David Cassidy!

Beeld/ foto ©: Arlaque de Clerque