Festival of Two Trees #3 op 4 juni 2022 in Sittard

📅 Zaterdag 4 juni 2022
🕐 13:30 – 17:00 uur
📍 Agneten klooster Sittard
🎟️ Gratis (Aanmelden verplicht via info@visionsofmoresnet.com, vol = vol)

In de tuin van het Agneten klooster Sittard vindt dit jaar het Feel Good muziek en kunstenfestival  of Two Trees plaats. Het  historische klooster  en unieke tuin vormen de achtergrond voor een kleinschalig en belevingsgericht festival waar maximaal 150 bezoekers per middag terecht kunnen,

Geniet op zaterdagmiddag 4 juni en maandagmiddag tweede Pinksterdag van de beste popmuziek, singersongwriters, pianisten, sprookjesvertellers en ballet.

Een klein team van jonge vormgeefsters hebben de tuinen omgetoverd tot een unieke belevenis.

De programmering bestaat op zaterdagmiddag uit Madoux. Madoux is winnares van de Belofte prijs van Pop in Limburg en opent in 2023 Pinkpop. Naast hun eigen  nummers zal Madoux twee nummers van Fleetwood Mac spelen. Diezelfde middag zijn Good Moral Character uit Maastricht, Mala en Marrowland te zien. Marrowland is het nieuwste project van Kars Grit. Denk aan een akoestische bandopstelling met contrabas en body percussion-achtige elementen. Een unieke internationale sound is herkenbaar en het optreden van Marrowland wordt mede mogelijk gemaakt door Poppodium Volt.

Op Tweede Pinksterdag maandagmiddag sluit de internationale band Solomon af. Dit jaar verschijnt hun eerste album. Naast hun eigen set spelen zij twee nummers van Billie Eilish. Solomon wordt vooraf gegaan door Faux Noir. Faux Noir is een Belgisch/Nederlandse band die Franstalige indie-pop brengt, gecombineerd met o.a. rock- en wereldmuziek invloeden.

Op beide middagen is er ruime aandacht voor regionale talenten zoals Julius, Sarah& Gerzon, Mieke Cremers (piano), Kennedy Jo en Rutger Clemens. Anne linde Van de Veen, Kootje Spek, Rik Peters en Britt Rietrae zullen de bezoekers meenemen in de wereld van “er was eens…………………………”

Gecombineerd met een prachtig ballet arrangement van balletstudio Danzaira en de bijzondere creatieve ingerichte tuin ontstaat er een uniek programma.

Het festival is uniek in haar formule en het is gratis. Er zijn per middag maximaal 150 bezoekers toegestaan. Er zijn zitplaatsen beschikbaar, maar het is ook toegestaan je eigen dekentje en drank mee te nemen. De organisatie zorgt voor koffie/thee/water/biologisch appelsap van Plok uit Munstergeleen. Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan via info@visionsofmoresnet.com. Graag aangeven voor welke dag je erbij wilt zijn. Vol=is vol en aanmelden kan vanaf 12 mei.

Het Festival is een iniatief van Stichting Visions of Moresnet afkomstig uit Sittard. Naast de inzet van vrijwilligers wordt het Festival mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Gemeente Sittard-Geleen, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Fonds Sociale Instellingen, Fonds Podiumkunsten, De Domijnen, Poppodium Volt, Chemelot en Mulleners Vastgoed beheer.