AMP #2 Piano & Fairy Tales

Na de geslaagde edities van Alternative Music & Art Performances (AMP) presenteert Stichting Visions of Moresnet deze keer AMP#  2 Piano & Fairy Tales.

Een evenementenreeks met grensoverschrijdende samenwerking tussen Belgisch en Nederlands Limburg waarbij getalenteerde pianisten, sprookjes schrijvers  en beeldend kunstenaars een podium krijgen.

De toename van de populariteit van jonge neoklassieke moderne pianisten op  bijvoorbeeld Spotify is groot. In beide Limburgen zijn er vele talentvolle en kwalitatieve hoogstaande  pianisten te vinden. Mede door de muziekopleidingen is er sprake van een aanhoudende stroom van talenten. Sprookjes hebben altijd al de verbeelding van mensen aangesproken. Op een oproep voor schrijvers en voordragers van  eigentijdse sprookjes werd enthousiast gereageerd. Een selectie van de meest bijzondere zal men aantreffen op  de podia van 6 geselecteerde locaties in Maastricht, Heerlen, Sittard, Maaseik, Hasselt en Lanaken.

In combinatie en tegen de achtergrond van de bijzondere beeldende kunst van internationale nivo zal er vooral  een gevoel van flow-art ontstaan .

De evenementenreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Zeeland, Noord Brabant , Grensverleggers/De Buren Brussel, Letterkundig Centrum Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en Gemeente Sittard-Geleen.

Programma 17 september

Start programma   14.00 uur

Voorzien einde       15.45 uur inclusief  Pauze

Het programma zal bestaan uit de volgende artiesten.

Fairy Tales

Bart van Puyenbroeck (BE)

Met uitgaven van zijn mooi geïllustreerde kinderboeken zoals Krak De Krokowil, Mag de Mug en Ril de Rups sluit  Bart zich aan bij de wereld van kinderen en volwassenen. Hij zal op inspirerende wijze een sprookje voordragen in de prachtige omgeving van Glo’Art.

Damiën van Elburg (NE)

Damiën van Elburg is een 19-jarige Limburgse singer-songwriter. Geïnspireerd door Americana, Folk en Country muziek en dan vooral Johnny Cash, John Prine en Bob Dylan. Nadat Damiën elke avond samen met zijn opa deze liedjes zong, werd het toch eens tijd om te gaan optreden. Succes op succes valt hem sindsdien ten deel. Zijn verschijning en muziek doen denken aan een sprookje. 

Piano Sessies:

Wouter Dewit (BE)

Voor cijferfetisjisten is Wouter Dewit een Spotify-sensatie, met meer dan 17 miljoen streams dankzij La durée… Voor liefhebbers van neoklassiek is de Belgische pianist één van de revelaties van de afgelopen jaren. Na Still en Here  bracht leraar-componist Wouter Dewit in november 2021 zijn derde langspeler A Place I Need to Be uit. Dewit verhuisde bovendien van Maaseik naar Hasselt.  Wees er dus bij op zaterdag 17 september 2022 voor dit unieke talent en concert.

Tijdens Piano & Fairy Tales zullen talentvolle muzikanten uit de regio Maastricht in verschillende settings piano sessies spelen. De definitieve  samenstelling van deze sessies staan ten dele vast. Verwacht 2 a 3 bijzonder sessies waarbij piano muziek wordt gecombineerd met zang.

Jessica Kulka:

Jessica Kulka studeerde dit jaar af aan de school of Fine Arts . Ze is Vocalist  pianist songwriter en filmmaker bij Foreign Bloom. Jessica Kulka (NL) & Frederik Tings (DE) vormen samen het alternative/electronic synth-pop duo Foreign Bloom uit Maastricht. Hun werk wordt geïnspireerd door cinematografische en sferische invloeden van componisten als Thomas Newman en elektronische artiesten zoals jamie xx, Moderat en Woodkid. Jessica zal solo enkele nummers begeleiden op piano.

Kennedy Jo

Kennedy speelt sinds zijn 5e jaar piano en schrijft al muziek sinds zijn kinderjaren. Op de middelbare school werd hij ontdekt tijdens een open podium auditie door voormalig project leider Kunstbende Tirsa Creusen. Sindsdien heeft Kennedy  op menig podia gestaan waaronder, bevrijdingsfestival Roermond, Westergasfabriek Amsterdam, Solar festival en natuurlijk Pitboel theater in Sittard. Als autodidact geeft hij zich over aan de muziek, hij moet het kunnen “horen en voelen” zegt ie. Het is daarom ook niet vreemd dat zijn muziek op film muziek lijkt. Daar gaat immers veel gevoel in zitten.